Як зробити садові доріжки на дачі

Дивно, як звичайні речі можуть задати тон естетиці всієї ділянки. А ось якщо додати фантазії, то  територія може перетворитися у цікавий дизайнерський проект. 

Як зробити, що б творче поривання спрацювало ще й на зручність і надійність розповість нам досвід практиків.

До речі, завжди можна звернутись до професіоналів, які зроблять усю роботу самі. А Ви просто зможете відпочити і насолодитись красивим дизайном. Деталі – http://ekodis.com/.

Розміщення садових доріжок має кілька нюансів:

Поєднання з загальним видом саду. Чіткі лінії підтримують мінімалізм і практичність, природні звивисті форми ближчі до природи.

Відсутність видимих тупиків, різкі повороти візуально сприймаються легше.

Садові доріжки з частим рухом плануються на довгий час і мають бути витривалими, в куточках з рідкісними гостями більше поле для творчості.

Вологість і склад грунту диктує свої умови будівництва. Територія з великою кількістю вологи протягом року потребує хорошого дренажу під будь-якою конструкцією. У садових доріжок – це просвердлена асбестоцементна труба або спеціальний пластиковий комплект, укладені під підставу доріжки. На відносно сухому грунті з дренажем справляється великий камінь. Плюс,  настил повинен мати ухил по краях, щоб відводити воду.

Будівництво садових доріжок починається з траншеї в 30 см глибину (контур розмічається заздалегідь). Утрамбований грунт зароблюється геотекстилем (для захисту від насіння бур’янів), слідом викладається подушка гравію 7-10 см. Засипається вологий пісок, проливається водою до утворення калюж і залишається на 5-6 годин. Край траншеї до основного покриття оформлюються бетонним бордюром або камінням, укладений на розчин. Рівнем перевіряється ухил доріжки. Перед фінішним укладанням кожен шар трамбується.

Більшість покриттів (крім бруса і декинга) додатково скріплюються бетонним розчином або сухою сумішшю. Співвідношення цемент/пісок – 1/6. Готовий настил садових доріжок вбивається спеціальним молотком. Потім, рейки можна прибрати. Суха суміш проливається невеликим об’ємом води і залишається на добу.