Житомирський гімнаст повертається з Тайваню з командним “сріблом”

Хроніка спортивних новин із Тайваню, де проходить 29-а Всесвітня Універсіада, принесла для Житомира приємну звістку. 

20-го серпня збірна України із гімнастики, очолювана олімпійським чемпіоном Олегом Вєрняєвим посіла друге місце у підсумковому заліку командного багатоборства. 

Попереду українських студентів – лише японці.

Для житомирян окремим фактом у цій новині є те, що у складі збірної України, яка досягла «срібної» сходинки п’єдесталу пошани, виступив студент другого курсу факультету фізвиховання Житомирського державного університету імені Івана Франка Петро Пахнюк. 

Петро Пахнюк у березні 2017 року став чемпіоном України зі спортивної гімнастики.

Разом із Олегом Верняєвим, який представляє Київський Національний університет фізичної культури та Ігорем Радівіловим (студентом Кам’янець-Подільського держуніверситету) Петро Пахнюк довів, що українська школа спортивної гімнастики і досі входить до складу світової гімнастичної еліти.

Нинішня срібна медаль Всесвітньої Універсіади у Петра Пахнюка не перша. Точно таку ж срібну нагороду він здобув у 2013-му році на Універсіаді у Казані. Також, у березні 2017 року 25-річний спортсмен з’являється на чемпіонаті України, де Петрові Пахнюку вдалося вибороти титул чемпіона України. 

Універсіада в Тайвані продовжується до 30 серпня 2017 року, а тому українські гімнасти свого останнього і вагомого слова, здається, ще не сказали. Але неодмінно намагатимуться це зробити.