Житомирянка запропонувала попередній ескіз фонтану в сквер на Лятошинського

“А ось попередній ескіз фонтану в 3D. Руки створюють образ лотоса. З пальців буде стікати вода. Якщо вам подобається, підтримайте. Ця ідея прийшла до мене кілька років тому в одну мить. Фонтан може бути встановлений в центрі скверу в Житомирі на Лятошинського і Небесної Сотні, якщо я зможу з вашою допомогою відстояти його у наших чиновників”.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук написала житомирянка Аліса Скворцова, яка мешкає по-сусідству з цим сквером.

Сквер на Лятошинського у Житомирі опинився в центрі скандалу – міська рада оприлюднила рішення дозволити будівництво в цьому сквері торгової точки розміром в 150 квадратних метрів із зобов’язанням власника майбутнього комерційного об’єкту за власний кошт зробити реконструкцію цього скверу.

Проти цього активно виступила громада міста, яка під час розгляду цього питання на позачерговому засідання міськвиконкому рішуче заявила про те, що цей сквер є громадським публічним простором і має бути відреставрованим без жодної торгової забудови, так як це робиться в Європі, де парки і сквери вільні від МАФів.

Питання зняли на доопрацювання. Скоріше за все, міський голова Сергій Сухомлин від намірів дозволити збудувати там торгову точку не відмовився, хоча й запропонував громаді знайти інвесторів, які б погодилися профінансувати реконструкцію цього скверу.

Сквер на Лятошинського у Житомирі багато років є проблемним – місцеві жителі скаржаться на те, що алкоголіки прямо під їхніми вікнами справляють фізіологічну нужду.

Аліса Скворцова каже, що фонтан у вигляді рук, які створюють образ лотоса гармонізує це місце, і завдяки своїй нестандартності стане родзинкою Житомира.