Дружина колишнього прокурора Житомирської області не потрапила до нового Верховного Суду

Вища рада правосуддя (ВРП) рекомендує Президенту Петру Порошенку призначити суддями нового Верховного Суду 111 з 120 переможців конкурсу. Про це повідомив голова ВРП Ігор Бенедисюк, передають Українські Новини.

Зокрема, рада схвалила призначення суддями Верховного Суду в. о. голови Вищого адміністративного суду Михайла Смоковича, голови Вищого господарського суду Богдана Львова та голови Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ Бориса Гулько.

2 кандидатам рада відмовила, розгляд питання стосовно 7 відклала.

Зокрема Вища рада правосуддя відмовилася рекомендувати до призначення суддями нового Верховного Суду суддю Господарського суду Донецької області Володимира Матюхіна і суддю Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ Тетяну Франтовску.

Матюхін із 1992 року працює суддею Господарського суду Донецької області. Громадська рада доброчесності заявляла, що цей суддя в травні 2016 року тривалий час перебував на окупованих територіях і, крім того, користується російської поштою yandex.ru. Також в електронній декларації єдиним місцем проживання Матюхіна вказана квартира в Донецьку.

Франтовска з 2011 року працює суддею Вищого спецсуду. Її чоловік працював прокурором Житомирської та Донецької областей. Дочка і зять судді також працюють в прокуратурі.

Раніше Громадська рада доброчесності наклала вето на обрання Франтовскої суддею нового Верховного Суду.

Конкурс у новий Верховний Суд розпочався 7 листопада 2016 року.