Міська рада погодила договори про реструктуризацію заборгованості за газ між «Житомиртеплокомуненерго», ДК “Газ України” та НАК «Нафтогаз України»

Міська рада Житомира погодила договори про реструктуризацію заборгованості за спожитий природний газ між комунальним підприємством «Житомиртеплокомуненерго» Житомирської міської ради, ДК “Газ України” та НАК «Нафтогаз України» (далі – Договори) 

Все відбудеться на таких умовах:

– Житомирська міська рада гарантує виконання комунальним підприємством «Житомиртеплокомуненерго» Житомирської міської ради зобов’язань за Договорами на суму заборгованості, що підлягає реструктуризації (крім суми заборгованості з різниці в тарифах, погашення якої здійснюється за рахунок видатків державного бюджету), а саме:

по ДК «Газ України» 34 351 061(тридцять чотири мільйони триста п’ятдесят одна тисяча шістдесят одна гривня 00 копійок);

по НАК «Нафтогаз України» 25 000 000 (двадцять п’ять мільйонів гривень 00 копійок);

– у випадку несплати комунальним підприємством «Житомиртеплокомуненерго» Житомирської міської ради заборгованості за Договорами, строк виконання якої відповідно до графіка наступив, Житомирська міська рада як гарант зобов’язується сплатити кредиторам таку заборгованість, а у випадку розірвання договорів – сплатити залишок суми заборгованості, визначеної п.3 Договорів, протягом 5 робочих днів з дня вручення Житомирській міській раді відповідної вимоги з додаванням довідки про розрахунки між боржником та кредитором;

– надання ДК “Газ України”та НАК «Нафтогаз України» вимоги про сплату заборгованості, довідки про розрахунки між ДК “Газ України”, НАК «Нафтогаз України» та комунальним підприємством «Житомиртеплокомуненерго» Житомирської міської ради є достатньою та необхідною підставою для виконання обов’язку Житомирської міської ради щодо сплати простроченої за цими договорами заборгованості за боржника;

– надана на вищевказаних умовах гарантія не може бути відкликана та не залежить від чинності Договору (його припинення або недійсності).

2. З метою виконання вищевказаних обов’язків як гаранта за Договорами:

2.1. Передбачити в міському бюджеті на 2017 рік видатки на виконання обов’язків згідно пункту 1 цього рішення в розмірі 3 956 737,36 гривень, в тому числі:

– ДК «Газ України» – 2 290 070,72 гривень;

– НАК «Нафтогаз України» – 1 666 666,64 гривень

2.2. Передбачати в міському бюджеті на кожний наступний рік протягом дії Договорів (до 08.2022 року включно) видатки на виконання обов’язків згідно пункту 1 цього рішення в розмірі 989 184,34 грн. в місяць, в тому числі:

– ДК «Газ України» – 572 517,68 гривень в місяць;

– НАК «Нафтогаз України» – 416 666,66 гривень в місяць.

3. Доручити Житомирському міському голові Сухомлину С.І. від імені міської ради погодити договори про реструктуризацію заборгованості за спожитий природний газ.