У Житомирі почався суд над старшим Грибаном, який із сином побив тренера “Авангарду” на очах у дітей. Фото

У Корольовському районному суді м. Житомира почався суд над Олегом Грибаном, який разом із сином Володимиром,  побили тренера “Авангарду” Віталія Тищенка на очах у дітей. 

Перше судове засідання відбулось 22 вересня. 

Дружина потерпілого Вікторія Зелінська-Тищенко каже, що перше засідання мало відбутись взагалі 21 вересня, але їх тоді не повідомили про суд, а те, що перенесли на наступний день, вони дізнались за дві години. Тому вони вже самі попросили перенести на сьогодні засідання аби знайти хоча б адвоката.

“Нас не повідомили зазделегідь. Ми проситимемо і сьогодні перенести справу аби наш адвокат зміг увійти в курс справ”, – розповідає Вікторія.

Загалом, за словами жінки, складається враження, що прокуратура не на їхньому боці, а справу хочуть “спустити на гальмах” і виправдати Грибанів.

“Їхні справи (батька й сина, ред.) спеціально розвели. У старшого Грибана вже з’явився якийсь малолітній син, за яким він доглядає, і його можуть підвести під амністію”, – каже жінка.

На початку засідання суддя Олексій Покатілов таки оголосив перерву  до 5 жовтня.

До речі, справу молодшого Грибана розглядадтимуть 4 жовтня. Суддя – Ніна Янчук.

Проходять Грибани в кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 296 КК України: Хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом, вчинені групою осіб, –
караються обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на строк до чотирьох років.

Як писав Репортер, батьки і діти басейну “Авангард” приходили до міських депутатів просити захисту  від Грибанів. На даний час, їм заборонено ходити до басейну.