У політиці Кремля є елемент політичної шизофренії – Клімкін

У політиці Кремля є елемент політичної шизофренії. Про це в заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін, коментуючи провокаційну ініціативу президента РФ Володимира Путіна про введення миротворців на лінію розмежування в Донбасі, пише Укрінформ.

“Ця очікувана маніпуляція, перш за все, полягає в тому, що Росія прагне до визнання підтримуваних нею терористів на окупованій частині Донбасу. Це марна спроба перевести весь мирний процес в якусь віртуальну реальність. І розбити все те, чого ми досягли за цей час за допомогою наших партнерів”, – зазначив Клімкін.

За його словами, друга маніпуляція – спроба розмістити миротворців тільки уздовж лінії зіткнення.

“Це вже реальний шлях до заморожування існуючої ситуації. Тобто тут бачимо прагнення Росії легалізувати свою колонію, свій протекторат на окупованій частині Донбасу. Більш того, я вбачаю в цьому і елемент своєрідної політичної шизофренії. Москва нібито декларує прагнення допомогти ОБСЄ, місії СММ (спеціальна моніторингова місія, – ред.). Але як? Розмістивши миротворців тільки уздовж лінії розмежування!” – підкреслив Клімкін

Він вважає, що в цьому випадку це тільки ускладнить роботу СММ, тому що не можна мати дві місії з різним територіальним мандатом.

“Це таке безумство, що одночасно і смішно, і сумно … Але всім нам, країнам-членам ООН, тут все добре зрозуміло. В практиці ООН ніколи не було, щоб виявлялася підтримка агресії”, – сказав Клімкін.