У відповідь КНДР: Південна Корея провела ракетні навчання, США зупинить торгівлю з усіма країнами, що співпрацюють з Пхеньяном

Без категорії

Південна Корея провела тренування з використанням балістичних ракет у відповідь на ядерні випробування Північної Кореї. Про це заявили Збройні сили Південної Кореї, передає агентство Yonhap, пише Тиждень.

За словами представника Об’єднаного комітету начальників штабів, в рамках навчань ракети потрапили в цілі в Східному морі.

“Навчання проходили у відповідь на шосте ядерне випробування КНДР, яке відбулося напередодні, і в них використовувалася балістична ракета “Хьюнму” і винищувачі F-15K”, – наголошується в повідомленні.

За заявою військових Південної Кореї, серед симульованих під час навчань цілей був ядерний полігон КНДР Пхунгері.

Як повідомлялось, Північна Корея 3 вересня провела вже шосте ядерне випробування. Його назвали “найпотужнішим за всю історію”. Пхеньян заявив, що йдеться про розробку водневої бомби, яку можна буде доставити за допомогою наявних у КНДР балістичних ракет. 

Натомість, уряд США почав думати над зупиненням торговельних зв’язки з усіма країнами, які ведуть бізнес із КНДР. Про це президент США Дональд Трамп написав на сторінці у Twitter.

“В додатку до інших варіантів, Сполучені Штати Америки роздумують над тим, щоб зупинити всю торгівлю з будь-якими країнами, які співпрацюють з Північною Кореєю”, – йдеться у повідомленні.