Україна не будуватиме свою політику в інтересах правих партій Угорщини, Румунії, Польщі та Росії

Україна вперше на законодавчому рівні в сфері освіти закріпила серйозні гарантії захисту та вивчення української мови. Саме тому, як стверджує газета «День», це спричинило різку реакцію сусідніх країн (Угорщини, Румунії і, звичайно ж, Росії), які, можливо, вже звикли до неактивної політики України в цьому напрямку.

Як пише сайт Рупор, відсутність нормальної інформаційної політики і те, що мовним законодавством на користь України 26 років ніхто не займався, призвело до сьогоднішньої ситуації, переконує експерт видання. Він підкреслює, що Україна не може будувати свою політику в інтересах правих партій в Угорщині чи Румунії.

Київ абсолютно спокійно може довести правомірність своєї позиції в європейських структурах, якщо це буде потрібно, пояснивши, що кожен громадянин або дитина, яка народилася і живе в Україні, закінчуючи школу, повинен знати українську мову, зазначає газета.


Додамо, що окрім Угорщини, Румунії та Росії, втручання у внутрішні справи України продемонструвала й Польща, заявивши, що з Бандерою нас до Європи не пустить, хоча у самій Польщі вшановуються діячі, які для України були окупантами і принесли на нашу землю величезне горе, але Україна про це нічого не каже, розуміючи право Польщі на власні внутрішні справи.