В бюджет-2018 включили видатки на реформи, які ще не ухвалили

Проект кошторису на 2018 рік розробили з урахуванням необхідних видатків на заплановані реформи пенсійної системи, медицини та освіти. Про це під час спілкування з журналістами з нагоди повноцінного повноцінного запуску ресурсу E-Data повідомила заступник міністра фінансів Оксана Маркарова, пише Тиждень.

За її словами, у проекті закладено видатки на фінасування пенсійної системи у повному обсязі з урахуванням змін у разі ухвалення Верховною Радою відповідної реформи. Те саме стосується реформ освіти та медицини в тій частині, яка стосується передбаченого проектами фінансування цих систем у 2018 році.

15 вересня на 16:30 заплановано засідання уряду. За інформацією низки ЗМІ, на засіданні Кабмін планує затвердити розроблений проект держбюджету на 2018 рік.

Як повідомлялося, 5 вересня Верховна Рада ухвалила законопроект №3491-д про освітню реформу, однак президент ще не підписав його. Згідно з проектом, реформування освітньої системи відбуватиметься поступово, тому обсяг необхідних на впровадження змін коштів наразі не є фіксованим.

Також нагадаємо, ключові законопроекти для запуску пенсійної та медичної реформ нині ухвалені тільки у першому читанні. Президент, уряд та представники парламентської коаліції обіцяють повторний розгляд цих законопроектів уже в вересні.