Як вибрати жалюзі на кухню


Дизайн вікон на кухні впливає на загальне сприйняття одного з головних приміщень в житло, де збирається вся родина. Варіантів штор і фіранок сьогодні маса, але краще піти далі і зупинитися на стильних і практичних жалюзі. 

Існує безліч модних різновидів, квітів і фактур під будь-який інтер’єр. Вибирайте які душа забажає жалюзі на кухню. Купить жалюзи Одесса.

Горизонтальні жалюзі

Складові елементи горизонтальних жалюзі – це ламелі. Є можливість легкого відкривання-закривання, а також підйому-спуску конструкції. Габарити жалюзі відрізняються. Можливі матеріали ламелей – бамбук, пластик, дерево, алюміній. До переваг горизонтальних жалюзі відносять широкий вибір матеріалу. Можна вибрати найдорожчі дерев’яні або бюджетні пластикові. Даний тип декору вікна ідеальний для стилів кантрі, класики, еко і середземноморського. Є можливість установки на віконну стулку.

Є невеликий недолік – горизонтальні жалюзі менш практичні, ніж вертикальні. Не виключено, що планки будуть шуміти і загинатися.

Вертикальні жалюзі

У вертикальних жалюзі ламелі не лежать горизонтально, а стоять. Вгорі елементи прикріплені на карниз, внизу їх з’єднує ланцюг. Сьогодні у продажу можна зустріти скловолоконні і тканинні вертикальні жалюзі. Можливі різні варіанти відкривання – в одну або іншу сторону, або від центру в двох напрямках. Даний вид має чимало плюсів, основний – це приємний зовнішній вигляд, в порівнянні з алюмінієм і пластиком. Користувач вибирає будь-який декор ламелей, може їх замінити.

Цікаве рішення – мультифактурні жалюзі, виконані сходами або аркою. Вертикальні жалюзі довго служать, ними легко користуватися, виключається вигоряння. Завдяки такому декору вікна, візуально піднімається лінія стелі. Також варто зауважити, що ламелі мінімально шумлять від вітру або при закриванні.