Які плюси та мінуси автівки на газу

Перш ніж говорити про те, яким паливом краще заправляти автомобіль – бензином або газом, слід розібратися, який буває газ. 

Для заправки машини використовують три його види: пропан, бутан або метан. Останній ми розглядати не будемо, оскільки для такої установки необхідно отримати спецдозвіл. До того ж машина буде коштувати значно дорожче, плюс поршнева система двигуна через таке пальне стане зношуватися значно швидше. А як цього уникнути читайте далі.

Для порівняльних характеристик ми розглянемо пропан, через щільність його витрата значно нижче, ніж у бутану.

Зазвичай газове паливо використовують автомобілі, які проїжджають в рік близько 20 тис. кілометрів. Так вони значно економлять свої кошти, адже газ коштує значно дешевше. Проблем із заправкою водії даних автомобілів не відчувають, оскільки газова колонка завжди є і на трасах, і на магістралях. Безумовно, головним плюсом є екологічність газу. Зміст в ньому різних шкідливих речовин значно нижче, ніж у бензину. Крім цього, двигун буде працювати набагато рівніше, масла витрачається набагато менше, а темних утворень від нагару на стінках клапанів і поршнів і зовсім не буде. Варто також відзначити, що при використанні газу як палива двигун видає значно менше шуму, а вихлопи менш шкідливі.

Тепер трохи поговоримо про мінуси. Перше, що варто відзначити, – зменшення обсягу багажного відділення, адже обладнання встановлюється саме в нього. Важливо періодично оглядати цілісність установки. . Ще одним недоліком даної установки є зменшення динаміки їзди і розгону. Відбувається це тому, що газ, на відміну, скажімо, від бензину, згоряє довше, а значить, температура в камері дуже висока. Через перегрів двигуна зменшується ресурс роботи клапанів.

На закінчення варто додати, що приймати рішення щодо того, встановлювати дане устаткування чи ні, вирішувати тільки вам. І все-таки перше, що потрібно враховувати, – це скільки кілометрів в рік ви їздите на своєму авто. Якщо менше 15 тисяч кілометрів, то, можливо, від установки газового обладнання варто відмовитися, адже при такому розкладі воно окупиться зовсім не скоро.