За втрату боєприпасів під час пожеж в Балаклії і Калинівці мають відповідати усі відповідальні, починаючи з Муженка – Турчинов

Під час пожеж в Балаклії і Калинівці армія втратила величезну кількість боєприпасів, і за це маємо відповідати всі, на кому лежить відповідальність за оборону країни, починаючи з начальника Генштабу. Про це сьогодні на брифінгу повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов, пише Ліга.нет.

Турчинов зазначив, що вчора ввечері був зібраний військовий кабінет, і головним питанням була локалізація пожежі на арсеналі в Калинівці.

“На сьогодні відбувається детонація окремих снарядів, фактично пожежа зупинена“, – сказав він.

“Я буду говорити відверто. Протягом цього року під час знищення, по суті, арсеналу в Балаклії, цієї пожежі в Калинівці ми втратили величезну кількість боєприпасів. Країні завдано найбільшого удару з початку війни, удар по нашій обороні і обороноздатності”, – зазначив він .

За словами Турчинова, принциповим для нього питанням, яке він підняв на засіданні військового кабінету, є відповідальність – починаючи від начальника Генштабу Віктора Муженко і по всій вертикалі всіх, хто відповідає за оборону країни.

“Ми продемонстрували, що здатні захистити наші стратегічні арсенали. І тому виникає питання про якість захисту нашої країни. І поки у нас не будуть відповідати найвищі чиновники, які не виконують якісно свої функції, ми будемо постійно вважати наші втрати і наші збитки”, – підкреслив він.

Раніше у Міністерстві оборони України повідомили, що з 19:00 27 вересня на складах боєприпасів у Калинівці Вінницької області не зафіксовано жодного вибуху.

Нагадаємо, дорогу «Житомир – Могилів-Подільський» на Вінничині зранку відкрили для проїзду.