Житомирська область має до грудня “підтягнути” ситуацію по обладнанню лічильниками тепла житлового сектору

На сьогодні 71% житлового сектору України обладнаний тепло лічильниками. Про це на засіданні уряду завив Віце-премєр-міністр Геннадій Зубко, передають УНН.

“Тут є свої “лідери”. Тернопільська область, яка має тільки 11%, є питання по Луганській області, Донецькій, зрозуміло, що там є багато питань по впровадженні цього”,– сказав Г.Зубко.

Зубко підкреслив, що ситуація з тепло лічильниками має бути “підтягнута” до грудня.

“Я хотів би звернути увагу всіх областей, які знаходяться у цьому переліку – Волинська, Житомирська, Кіровоградська, Чернівецька, Київська, Одеська, Полтавська, Івано-Франківська (області – ред.) на те, що це завдання повинне бути виконане, тим більш, що сьогодні вступив в дію Закон про комерційний облік”,- сказав Зубко, додавши, що КМУ наразі готує нормативну документацію до відповідного закону.

Він нагадав, що є доручення КМУ і Прем’єр-міністра України про обладнання тепло лічильниками до 75% житлового сектора.

Нагадаємо, через понеділок в Житомирську область приїде комісія Мінрегіонбуду перевіряти підготовку до осінньо-зимового періоду.

Як писав Репортер, до кінця року житомирська влада планує встановити лічильники тепла у 75% будинків. При цьому, у липні у Житомирі лише 20% житлових будинків були оснащеними приладами обліку тепла. Це втричі менше, ніж середній показник по Україні.