12 тисяч житомирян зможуть отримати медичну допомогу в новому закладі

Нова амбулаторія сімейного лікаря у Житомирі з’явилася за адресою вул. Героїв Десантників, 23. Подібний заклад став другим у місті Житомирі, повідомляють у міській раді.

Ще одну амбулаторію загальної практики сімейної медицини було відкрито 29 грудня по вулиці Корольова, 46.

Щоденне навантаження на лікаря амбулаторії розраховано на 40-50 хворих, серед них 10-12 викликів на дому. На створення амбулаторії у 2016-2017 роках міською радою були виділені кошти в загальній сумі понад 2 мільйони гривень. На реконструкцію приміщення – більше 1, 5 мільйона гривень. На придбання меблів, обладнання та інвентарю з міського бюджету виділено 603 тисячи гривень. Проведення робіт з благоустрою прилеглої території коштувало 140 тисяч гривень.

Загальна кількість населення, яка підлягає медичному обслуговуванню в амбулаторії, становить приблизно 12 тис.осіб, з них 10 тис. дорослого населення та до двох тисяч дітей.

В умовах амбулаторії заплановано надання первинної медичної допомоги:

  • огляд хворого (лікарський огляд, вимірювання антропометричних показників, забір матеріалу для проведення аналізів, вимірювання показників цукру, ЕКГ – дослідження),
  • надання невідкладної, кваліфікованої лікарської допомоги дорослому та дитячому населенню,
  • лікування в умовах денного стаціонару (внутрішньом’язеві призначення, інфузійна терапія, небулайзерна терапія та ін.).

У разі необхідності, при наявності показів лікар спрямує хворого на стаціонарне лікування в лікувально-профілактичні заклади міста.

Як писав Репортер, приміщення житомирської лікарні  перероблять під амбулаторію сімейного лікаря.