7 медалей від збірної, 5 місце житомирянина – завершився Чемпіонат Європи з жиму лежачи

В іспанському місті Ла Манга цими вихідними на Чемпіонаті Європи з жиму лежачи змагались найкращі пауерліфтери материка серед дорослих та юніорів. Про це повідомляють в СКУ.

Україну на змаганнях представляли 11 спортсменів: Білик Андрій (в/к 83кг), Зальотов Артур (в/к 93кг), Жуковський Микита (в/к 105кг), Шлопко Тетяна (в/к 47кг), Пізняк Наталія (в/к 63кг), Гаращенко Ігор (в/к 59кг), Баленков Андрій (в/к 74кг), Андрущенко Андрій (в/к 83кг), Кримов Андрій (в/к 93кг), Лесковець Віктор (в/к 105кг) та Ковальчук Юрій (в/к 120кг).

Українська збірна виборола у підсумку 7 медалей: 5 золотих та 2 срібних. Чоловіча збірна команда України посіла друге загальнокомандне місце, поступившись росіянам лише 1 балом. Юніорська збірна теж стала другою у загальнокомандному заліку.

Першими призерами Чемпіонату стали Андрій Білик, Артур Зальотов та Микита Жуковський. Андрій здобув чемпіонський титул взявши 217,5 кг! Артур Зальотов став чемпіоном континенту у своїй ваговій категорії, показавши результат у 280 кг, що на 42,5 кг більше, ніж у найближчого суперника. А Микита Жуковський здобув збірній перше срібло з результатом 280 кг.

Наступного змагального дня збірна виборола ще дві золоті нагороди та срібло! Ігор Гаращенко, подолавши в третій спробі 177,5 кг, чітко дав зрозуміти, хто в цій категорії найсильніший. Андрій Кримов (в/к 93кг) здійснив лише одну результативну спробу на 305кг, але йому цього вистачило для того, аби обійти суперників та посісти найвищий щабель п’єдесталу. І цього ж дня срібною призеркою стала Тетяна Шлопко з результатом у 100 кг. Наша спортсменка поступилась росіянці, яка взяла переможні 105 кг.

Наталія Пізняк не змогла увійти до чільної трійки призерів та завершила свої змагання з результатом 130кг на 4-ому місці. Андрій Андрущенко посів 4-е місце з результатом 260кг.

Житомирянин Андрій Баленков став 5-им з результатом 220кг.

В останній змагальний день виступали Віктор Лесковець та Юрій Ковальчук. Юрій став 4-им з результатом 315кг. А от Віктор Лесковець приніс ще одне золото українській збірній. Він обійшов шведа Штефана Ямроша, подолавши однакову з ним вагу штанги – 317,5кг але за меншої власної ваги.