Атовця з Житомира, якого вдарив нардеп Соболєв, взяли під нічний домашній арешт на два місяці

Печерський райсуд обрав міру запобіжного заходу учаснику мітингу під стінами Верховної Ради житомирянину Ярославу Ходаківському (позивний “Ярий”) у вигляді домашнього нічного арешту на 60 діб. Про це в ефірі “112 Україна” повідомив кореспондент.

“Держобвинувачення просило про те, щоб Ярославу Ходаківському обрали домашній арешт у нічний час. Захист підозрюваного просив про інше – будь-який інший м’який запобіжний захід”, – зазначив журналіст.

“Також на судове засідання прийшли народні депутати, зокрема Єгор Соболєв, з яким у підозрюваного напередодні стався конфлікт. Вони просили суд, щоб Ярослава Ходаківського віддали їм на поруки, проте суддя ухвалив інше рішення та задовольнив клопотання прокуратури про те, щоб призначити Ярославу Ходаківському домашній арешт у нічний час. З 22:00 до 06:00 він має перебувати вдома (він мешкає у Житомирі і не може покидати це місто без узгодження цього питання зі слідчими)”, – сказав кореспондент.

Кореспондент додав, що Ходаківського відпустили у залі засідання після оголошення рішення суду.

“Його (Ходаківського, – ред.) відпустили у залі засідання після оголошення рішення суду. Після цього вони поспілкувалися з Єгором Соболєвим, той перепросив у Ходаківського. Далі їхня бесіда відбувалася у цілком дружній атмосфері”, – відзначив журналіст.

Як писав Репортер, нардеп Соболєв вдарив Ходаківського під час мітингу, назвавши його провокатором. “Ярий” – доброволець та “кіборг”.