Чим далі в ліс: Мисливці-активісти звернули увагу на нове угіддя, яке хочуть створити під Житомиром

Сьогодні в Житомирській обласній раді відбулося передсесійне громадське обговорення рішень про виділення мисливських угідь на Житомирщині.

Рішення про надання у користування ГО “Житомирська гарнізонна організація товариства військових мисливців та рибалок ЗСУ” мисливських угідь, площею 18 506,3 га в Житомирському та Чуднівському районах терміном на 25 років викликала резонанс і запитання у місцевих активістів, причетних до мисливської справи.

Зокрема, активіст Ігор Пірожок заявив, що це рішення не узгоджено з місцевими громадами й натякнув, що там можуть займатися незаконними видами господарської діяльності. Інший активіст Михайло Сліпченко звернув увагу, що організація створена рік тому, і їй вже дають угіддя терміном на 25 років. 

На це модератор зустрічі, начальник управління з питань реформи місцевого самоврядування та децентралізації влади, реалізації проектів та програм виконавчого апарату обласної ради Микола Ковтуненко, відповів, що остаточне рішення прийматиме депутатський корпус, і що для надання земель у користування під мисливські угіддя не потрібен дозвіл місцевих громад. 

Також пропонується надати у користування ГО “Мисливське господарство “Козіївка”” мисливські угіддя площею 6589,2 га в Коростишівському районі на землях ДП “Коростишівське лісове господарство” терміном на 25 років.

Також пропонується надати додатково у користування ГО “Мисливсько-рибальський клуб “Каштан””  мисливські угіддя на землях ДП “Ємільчинське лісове господарство” терміном на 25 років.

На Житомирщині більше двох мільйонів гектарів надано у користування під мисливські угіддя.