На продовольчому ринку Житомирської області у вересні 2017 р. ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,8%.
Про це свідчать дані управління статистики.
Найбільше подорожчали яйця – на 35,8%, сало – на 9,4%, свинина, молоко, рис, м’ясо курей, хліб, сметана, масло, оливкова олія, сири, кондитерські вироби з борошна, безалкогольні напої, фруктові соки, чай, морозиво – на 4,8–1,1%.
Водночас, на 3,3–1,0% подешевшали борошно і крупи, риба та продукти з риби, сіль, прянощі та кулінарні трави, цукор, соуси, приправи, соняшникова олія.
Також знизились ціни на овочі загалом на 6,6%, в основному, за рахунок подешевшання капусти, картоплі, коренеплодів, цибулі та грибів на 19,6–9,5%. Натомість, овочі, вирощені з насіння, подорожчали на 13,8%.
На фрукти відбулося зниження цін у цілому на 3,4%, у т.ч. яблука – на 15,9%.
Алкогольні напої, тютюнові вироби зросли в ціні загалом на 3,6%, зокрема, алкогольні напої – на 4,0%.