Деталі громадського обговорення виділення мисливських угідь на Житомирщині обласною радою

Задля уникнення різного роду інсинуацій щодо проектів рішень про надання у користування мисливських угідь, які розглядатимуться в ході підготовки та проведення чергової тринадцятої сесії обласної ради, 24 жовтня з ініціативи керівництва обласної ради була проведена робоча зустріч безпосередньо з представниками мисливських товариств та активної громадськості.

Обговорення відбувалось у присутності засобів масової інформації, завідуючого сектором мисливського господарства Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Романа Логвінчука. Детальну інформацію про правові засади надання у користування угідь, усі нюанси проходжень документів розповів начальник управління з питань реформи місцевого самоврядування та децентралізації влади, реалізації проектів та програм Микола Ковтуненко.

Микола Ковтуненко наголосив, що у жодному разі надання такого роду погоджень на користування не означає, що у подальшому ці землі можна вилучати, передавати, приватизувати, продавати чи робити з ними будь-які інші дії.

«Адже мисливські угіддя – це ділянка суші та водного простору, на яких перебувають мисливські тварини і які можуть бути використаної для ведення мисливського господарства», – зазначив посадовець та наголосив, що ототожнювати поняття користування землею і мисливськими угіддями не можна.

Кожне подання про надання у користування мисливських угідь, яке надходить на адресу обласної ради, погоджене з обласною державною адміністрацією, власниками або користувачами земельних ділянок, на яких знаходяться угіддя. І найголовніше – усі подання заходять в обласну раду не від мисливців, а з ними звертається Державне агентство лісових ресурсів України.

При наявності усього переліку документів, обласна рада не може не розглянути подання. Будь-яка громадська організація, зібравши відповідний пакет документів, може претендувати на частину мисливських угідь на території області, які, відповідно до законодавства України, надаються терміном не менше, ніж на 15 років та повинні мати площу, не мешу, ніж 3000 тис. га.

Також зауважимо, що при розгляді питання про надання у користування мисливських угідь депутатами обласної ради також враховується позиція сільських, селищних, міських рад і управління екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації.

Нагадаємо, що тринадцята сесія обласної ради відбудеться 2 листопада. На ній будуть розглянуті подання про надання у користування мисливських угідь Житомирській гарнізонній організації товариства військових мисливців та рибалок Збройних Сил України, ГО «Мисливсько-рибальський клуб «Каштан», ГО «Мисливське товариство «Козіївка».

1amysl1

1aamysl2

1aamysl3

1aamysl4

1aamysl5

1aamysl6

1aamysl7

1aamysl8

1aamysl9

1aamysl10

1aamysl11

1aamysl12

1aamysl14

За інформацією прес-служби обласної ради