Дві швейцарські компанії, що спеціалізуються на виготовленні обладнання для друку, представили свої новинки

Швейцарська компанія Mouvent – спільне підприємство Bobst і Radex, анонсоване влітку 2017 року – вперше бере участь у виставці Labelexpo Europe. На додаток до двох раніше заявлених струменевих УФ-машин, компанія демонструє на своєму стенді струминну етикеткову машину LB702-WB (WB – water based), що друкує водним чорнилом.

Семифарбова Mouvent LB702-WB може виконувати друк з рулону в рулон на етикеточних матеріалах шириною до 360 мм. Ширина друку – до 340 мм. Роздільна здатність – 1200х1200 dpi (оптичне – 2000 dpi). Швидкість друку – до 100 м/хв.

В основі всіх цифрових машин Mouvent лежить інноваційна кластерна конструкція. У компанії пояснюють, що замість окремих друкованих вузлів використовується базовий кластер, вбудований в модульну масштабуючу матрицю. З одного боку, такий підхід забезпечує високу якість друку з хорошою насиченість кольору і опрацювання деталей. З іншого – це дозволяє легко створювати конфігурації для самих різних ширин матеріалів і сфер застосування. Етикетки надрукувати також легко в типографії Аrdy.

Нагадаємо, що крім цифрових машин для друку етикетки Mouvent також анонсувала текстильний принтер TX801 і озвучила плани щодо подальшого розширення продуктової лінійки.

Незабаром після завершення виставки Labelexpo Europe 2017 перша машина LB702-WB відправиться на бета-тестування. 

Окрім цього, інша швейцарська компанія Zünd розробила нову систему подачі рулонного текстилю (cradle feeder), яка буде використовуватися в її широкоформатних ріжучих плоттерах.

Новий пристрій подачі документів колискового типу мінімізує надмірний натяг і появу складок при подачі тягучих тканин, забезпечує надійну подачу матеріалу і, як наслідок, стабільну якість подальшої обробки.

Система виявлення краю матеріалу, інтегрована в подавач, забезпечує його точне позиціонування на поверхні робочого столу. У разі відхилень, рухливий вал автоматично вирівнює матеріал належним чином, що полегшує роботу з рулонами, що мають нерівні краї.

Новинка вже доступна для широкоформатних ріжучих плотерів Zünd S3, G3 і D3 шириною 1800, 2270 і 3210 мм відповідно.