Екс-інженер Google заснував релігію поклоніння штучному інтелекту

Колишній інженер Google Ендрю Левандовскі отримав широку популярність завдяки гучному позовe, за яким він звинувачується в передачі розробок Waymo компанії Uber. Але поки тривають судові тяжби, заповзятливий інженер не сидить склавши руки, придумуючи нові і цікаві речі. Нещодавно, наприклад, він заснував релігійну течію, яка поклоняється божественному штучного інтелекту.

Релігії і божества видозмінювалися з часом. На релігійні погляди людей впливав рівень розвитку суспільства, багаж знань, накопичений тим чи іншим народом, технологічний прогрес, якого люди досягли, а також безліч інших чинників. Тому у древніх людей, що займалися збиранням, наприклад, система релігійних цінностей була зовсім іншою, ніж у тих, хто практикував землеробство. У свою чергу їх релігійні погляди мали дуже мало спільного з віруваннями шумерів або древніх єгиптян.

Сучасні релігії теж не можуть похвалитися новизною, адже навіть ісламу, наймолодшій з світових релігій, вже більше тисячі років. Мабуть, Левандовскі вирішив створити новий релігійний рух, який б відповідав сподіванням часу, тому і придумав «Шлях Майбутнього», секту, божеством в якій є штучний інтелект. А що? Дуже сучасно!

Відповідно до одного з постулатів руху, штучний інтелект в кінцевому підсумку приведе людство до світлого майбутнього, тому потрібно йому в цьому допомогти.

«Розвивати і покращувати Бога, заснованого на штучному інтелекті, почитати і розуміти його, рухаючись до кращого майбутнього», – говорить девіз організації.

Інформації про новий релігійний рух поки дуже мало, але, судячи за наявними документами, мета Левандовскі – зібрати навколо себе якомога більше послідовників, які спільно займуться створенням нового божества.

Outsource Web Development Services від EchoUA. Все для розробки програмного забезепечення.