Героїчна 10-річна дівчинка, яка прославилася у Нідерландах, мріє повернутись до Житомира і працювати копом. Фото

10-річна українка Маргарита Клусенко, яка мешкає в Нідерландах, врятувала життя місцевого мешканця, чим прославилася на всю країну, пише Gazeta.ua.

В три години дня дівчинка поверталася додому після тренування в школі верхової їзди. Побачила лежить посеред дороги велосипед.

“Там уздовж узбіччя тягнеться невеликий канал, заповнений водою, – каже дівчинка. – У ньому я помітила чоловіка. У нього була розбита голова і він стогнав від болю”.

Маргарита викликала швидку. Потерпілий знаходився в напівнепритомному стані. Дівчинка покликала на допомогу двох ровесниць, які йшли повз.

“Ми втрьох намагалися його витягти, але сил нам не вистачило. Я вибігла на дрогу і зупинила машину, в якій їхав чоловік. Він нам допоміг. Потім приїхала швидка і потерпілого відвезли. Я навіть імені його не встигла запитати“, – розповідає Маргарита.

Після цього вчинку дівчаток і їх сім’ї викликали в поліцію, що б подякувати.

“Я не очікувала стільки уваги. Полісмени мені вручали подарунки від мера міста, чек на 10 євро. Постраждалий чоловік все ще був у лікарні, але теж прислав чек і букет квітів”.

Мама дівчинки Віра – директор недільної школи “Дзвіночок” у Роттердамі, яку відкрило Об’єднання українців Нідерландів. У Влардинген сім’я переїхала 4 роки тому.

“Тут мені подобається. Багато атракціонів, розваг. Ще добре тим, що в школі задають менше завдань, – каже дівчинка. – Але коли виросту, хочу повернутися в Україну, рідний Житомир і працювати там поліцейським. Вдома у мене багато друзів, улюблені бабусі і дідусі. В Україні ми буваємо двічі на рік. Я мрію, щоб у нас була машина, на якій ми могли б їздити в Житомир кожні вихідні”.

Фото “КП в Украине”