Лікуємо варикоз

Як правило, таке захворювання з’являється у людей у віці 30 років. У групі ризику – ті, хто через специфіку своєї роботи багато сидить або стоїть. Сюди відносяться офісні працівники, лікарі, продавці, перукарі.

Також варикоз може стати наслідком вагітності і пологів, саме тому молоді дівчата і жінки повинні стежити за станом вен на ногах. Передатися варикоз може і у спадок.

Тяжкість в ногах, поява набряклості і, найголовніше, поява роздулися вен, судома литкових м’язів – все це сигналізує про те, що є проблеми з венами.

За словами медиків https://vidnovlennya.center/, своєчасне лікування не тільки усуває варикозне розширення вен, але і попереджає ускладнення. Сучасних методик кілька:

1. Ехосклеротерапія – це видалення варикозно змінених вен без операції. Під час маніпуляції в вену вводиться лікарська речовина, яка призводить до пошкодження і подальшого рубцювання венозної стінки. Згодом просвіт вени поступово заростає. За один сеанс зазвичай робиться 2 – 10 ін’єкцій, в залежності від вираженості патологічного процесу. Процедура триває в середньому 10 – 20 хвилин. Після склеротерапії відразу ж використовують еластичні бинти, спеціальний компресійний білизна (панчохи на ноги) або бандаж.

2. Комбінована флебектомія. Традиційний метод лікування, який полягає в перев’язці і видаленні хворих вен протягом всієї кінцівки. Звичайно потрібно два розрізи – в паху і на рівні колінного суглоба або гомілки. Під час операції хірург використовує спеціальний зонд, який вводиться в просвіт вени, фіксується, після чого вена видаляється. Процедура триває близько півгодини і проходить під місцевою анестезією.

3. Лікування лазером варикозних вен є одним з найшвидших і сприятливих. На відміну від хірургічного втручання проводиться без розрізів і не вимагає від пацієнта боротьби з больовими відчуттями після операції, використання наркозу, тривалої реабілітації.

Операція займає від 25 до 55 хвилин. Відразу ж після цього можна самостійно йти додому.