Лобі не пройшло: житомирські перевізники не змогли “пропихнути” обмеження часу для безкоштовного перевезення пільговиків

На позачерговий виконком винесли проект рішення, яким запропонували в міських маршрутках обмежити для  пільгових категорій громадян безкоштовний проїзд:  з 11-ї до 16-ї години.

Перевізники кажуть, що хочуть возити пільговиків з 11 до 16 безкоштовно, але не в години пік.

“Зайшло 20 чоловік, вийшли біля ЗОКа півсьомого ранку. Хочемо в пікові часи, щоб пенсіонери платили, а вдень, коли менше навантаження, хай їздять безкоштовно.  Бо в годину пік маршрутки переповнені працюючими пенсіонерами. Всі водії пішли на трьохзначні маршрути“, – сказала Репортеру перевізник Іваницька.

Члени виконкому заперечили. Кажуть, виконком не має юридичного права встановлювати часові обмеження для пільгового перевезення громадян.

При цьому, заступник мера Дмитро Ткачук каже, що часові рамки є справедливим рішенням, бо в години пік фактор безкоштовного проїзду породжує переповнення автобусів безкоштовними пасажирами.

Член виконкому Волинець заперечила заступнику: “Ви як приймали це підняття ціни,  не знали, що так буде?”

Мер Сухомлин пояснив:“Перевізники так хотіли підняття ціни, що готові були на все…”

Рішення не підтримали – “за” проголосували лише 11 членів виконкому.

Нагадаємо, з 1 червня виконком підняв проїзд в маршрутках до 5 грн. Власники мали виконати ряд умов, підписавши додаткові угоди. Серед них – постійне безкоштовне перевезення пільговиків усіх категорій.