Найбільший попит серед смартфонів

Найбільшим попитом серед смартфонами на вторинному ринку стали пристрої марки iPhone, з’ясували аналітики платформ продажу смартфонів. За підсумками другого кварталу 2017 року на їх частку припало більше половини всіх продажів, зафіксованих на сайтах оголошень. Друге і третє місця зайняли смартфони Samsung і Xiaomi з частками 17 і 3% відповідно.

Поряд з найвищою в класі популярністю iPhone також очолив рейтинг найбільш дорогих товарів з категорії «Побутова техніка». Середній цінник на смартфони з Купертіно по Україні дорівнює 8 тисяч гривень. Його багато в чому визначив стійкий попит на iPhone 5s, всупереч не зовсім актуальних  начинок реалізованих на майданчику в великих кількостях.

На другому місці за дорожнечею вживаних пристроїв, як не дивно, розташувалася продукція Meizu. Її смартфони продаються майже по 4500 гривень. За Meizu слідують товари Xiaomi і Samsung, що продаються за ціною 4000 і 3500 відповідно. А лідером бюджетного сегмента стала Nokia. На вторинному ринку її смартфони в середньому «йдуть» за 2000 гривень.

meizu m5s

Нагадаємо, понад три мільйони китайських смартфонів придбали наші співвітчизники в першому півріччі 2017 року.

За даними ритейлерів, найбільшим попитом в країні користуються пристрої п’яти брендів з Піднебесної. Серед них: Lenovo, Huawei, Meizu, Xiaomi і ZTE. За розрахунковий період їх сукупна частка зросла до 24%, поступившись за показником популярності тільки смартфонам Samsung Electronics.