США збираються ввести санкції проти ФСБ та відомих російських компаній з оборонної сфери

Держдепартамент США в четвер, 26 жовтня, передав Конгресу список російських компаній і організацій, щодо яких можуть бути введені санкції, пише DW.

У список включені найбільші російські підприємства, пов’язані з оборонною промисловістю: “Калашников”, “Уралвагонзавод”, “Рособоронекспорт”, “МІГ”, “Сухий”, “Туполєв”, “Іжмаш”, “Ростех”, “Вертольоти Росії” і інші .

Перелік, підписаний держсекретарем США Рексом Тіллерсоном, не означає автоматичне поширення санкцій на всі потрапивші в нього компанії, а є пропозицією відомства щодо визначення таких підприємств. Він може зазнавати змін і доповнень. Включені в чорний список і силові відомства Росії: Федеральна служба безпеки (ФСБ), Служба зовнішньої розвідки (СЗР), Головне управління Генштабу (колишнє ГРУ).

Робота над визначенням кола російських громадян і організацій, які підпадають під нові американські санкції, повинна була бути завершена до 1 жовтня, проте Держдепартамент оголосив про вимушену затримку.

“Це досить складно і може зайняти деякий час”, – пояснила тоді представник відомства.

Законопроект про посилення санкцій відносно Росії, Ірану і Північної Кореї, раніше схвалений Палатою представників і Сенатом Конгресу США, президент країни Дональд Трамп підписав 2 серпня. В кінці вересня Вашингтон повідомив, що нові санкції наберуть чинності 28 листопада поточного року.