У Житомирі у рамках еко-акції у дворах шкіл висадять 200 саджанців дерев

У Житомирі сартував третій сезон ЕКО-акції “Зелені легені”. Мета акції – зробити так, щоб у місті дихалось, як у лісі. І цього сезону вона присвячена школам.

Рослини в місті — це живий фільтр, який поглинає з повітря пил і різні хімічні забруднення. Вони підвищують комфортність життя та покращують стан навколишнього середовища. Мало хто готовий відмовитися від благ цивілізації, що виробляють промислові підприємства. Але кожен може зробити свій посильний вклад у оздоровлення повітря і посадити дерево – живий фонтан цілющого повітря.

За підтримки Обласного управління лісового та мисливського господарства організатори акції отримали 200 саджанців дерев для озеленення території шкіл.

Протягом минулого тижня до акції «Зелені легені 2017» приєдналось 5 шкіл (максимальна кількість учасників – 10): екологічний ліцей 24, 36 школа, 35 школа, Житомирській міський колегіум, нвк 25. А 36 школа навіть провела свій благодійний захід по збору коштів на озеленення території школи (це є умовою участі у ЕКОакції). На ці кошти школа, придбає 1 кедр та інший посадковий матеріал на свій розсуд (це – крім того, що в рамках акції отримає саджанці від лісництва).

«Школи – переможці отримають призи та подарунки від спонсорів. Це і пішохідна екскурсія містом від туристичної агенції “Патріот”, і майстер-клас для фотокореспондентів акції від Дмитра Скачкова та його фотошколи “HD-school”, торти від компанії “Кофеджіо”, майстер-клас по виготовленню ялинкової іграшки від народної майстрині Анни Михайлівни Івченко. Виробнича агенція “Графіум” роздрукувала нам матеріал, з яким я ходжу по школам.

І хоча акція вже розпочалася, але я ще шукаю спонсорів, які б могли підтримати ЕКОакцію, оскільки деякі питання ще не закриті (наприклад, матеріали для майстер-класу)», – розповідає координатор проекту Діана Мельниченко.

У минулі сезони (осінь 2016 р. та весна 2017 р.) у ЕКОакції «Зелені легені» взяли участь 58 житомирян. Вони посадили 364 саджанці хвойних дерев (ялівець і туя) у Житомирі та його околицях: поблизу домівок, шкіл, біля свої роботи. В тому числі 15 саджанців передали Шодуарівському парку, 14 саджанців посадили в центрі міста на території Обласного краєзнавчого музею.

Сторінка акції у мережі Фейсбук: https://www.facebook.com/groups/896507520455407/