Укравтодор створює “чорні списки” недобросовісних підрядників. На Житомирщині теж халтурили. Відео. Оновлено

Відповідно до європейського досвіду, Укравтодор має намір створити Чорний список недобросовісних компаній.

Про це йдеться у фейсбуці компанії.

Згідно інформації, Укравтодор розробив Проект закону щодо внесення змін стосовно контролю якості виконання ремонтно-будівельних робіт.

“Цей закон дозволить унормувати питання використання Чорних списків при проведені тендерів на ремонт та будівництва доріг”, – йдеться в повідомленні.

Цього року ДП «Дорожній контроль якості» разом із журналістами “Фактів. Тиждень” провели аудит технічного стану об’єктів, роботи на яких виконувалися у 2016 році.

Дефекти і недоробки виявили по різним областям.

За критерієм «неповної ліквідації виявлених дефектів» визначено 5 компаній які здійснювали роботи у Полтавській, Житомирській, Донецькій, Київській областях.

За критерієм «несвоєчасної ліквідації виявлених дефектів» визначено 2 компанії, які здійснювали роботи у Житомирській області.

Зокрема, згідно сюжету, на дорозі Житомир-Бердичів поклали менший шар, ніж було заявлено.

“Замість 5 см поклали 4. Якщо це по всій довжині, то це тони асфальту. Згідно висновків експертів, сума – до 10 млн грн”, – йдеться в сюжеті.

“Виявлені недоліки підрядники змушені будуть ліквідовувати у межах гарантії. Частину виявлених недоліків після відповідних доручень ліквідовано. Там, де недоліки не усунені, проводиться робота у порядку, передбаченому чинним законодавством”, – зазначили у відомстві.