В Кабміні розказали, скільки коштів отримають області на програму доступного житла. Житомирщина зможе, наприклад, придбати комусь “двушку”

В Україні на програму придбання доступного житла з бюджету виділили 30 мільйонів гривень. Про це написав віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко на своїй сторінці у Facebook.

Зазначається, що першочергове право скористатися нею мають учасники АТО та внутрішньо переміщені особи.

“Першочергове право в отриманні пільгового кредиту на придбання доступного житла відтепер мають учасники АТО та внутрішньо переміщені особи. Вперше такий принцип ми заклали у порядок використання коштів за відповідною держпрограмою щодо забезпечення громадян доступним житлом. На неї виділено 30 мільйонів гривень”, – йдеться у повідмоленні.

Житомирщині перепаде 714 тис грн. Це приблизно 26 тис дол. США. За ці гроші на вторинному ринку  Житомира можна придбати, наприклад, одну 2-кімнатну квартиру. Хоча, згідно держпрограми, держава дає лише 30% вартості нормативної площі доступного житла. Інші 70% сплачує громадянин.

Тому, комусь вдасться придбати і три “двушки”, якщо будуть на це кошти звичайно.

Він також зауважив, що цього року змінено підходи до розподілення між регіонами цих коштів – залежно від кількості учасників АТО та внутрішньо переміщених осіб.