В Овручі місцевого активіста Віталія Юшкевича призначили радником голови РДА

Активіста Віталія Юшкевича, відомого на Коростенщині й Овруччині своєю громадською діяльністю – захистом прав чорнобильців Віталія Юшкевича призначили радником голови Овруцької РДА.

Відповідне розпорядження видано 18 жовтня 2017-го року Овруцькою РДА.

Біографічна довідка:

Трудова діяльність: з 1984 року по 2000 рік працював на посадах естрадного керівника Словечанського будинку культури, інструктором по спорту,методистом по військовим технічним видам спорту, директором філії «Хозяюшка» АО Коростенський «Док», майстром цеха АО Коростенський «Док», бригадиром Коростенської дистанції цивільних споруд НГЧ – 4. За всі роки своєї праці зарекомендував себе сумлінним, наполегливим, працелюбивим, відповідальним, чесним працівником, користувався заслуженою повагою та авторитетом.

Громадська діяльність: з 2000 року заступник голови Коростенського ВГО «Правозахист». Учасник кампанії протестів в Україні у 2000-2001 роках «Украї́на без Ку́чми», був одним із організаторів та активістів першої акціїпротесту 15 грудня 2000 року спрямованої переважно на відставку президента Леоніда Кучми, від політичної опозиції один із організаторів та координаторів пішої ходи Житомир-Київ, що завершилась влаштуванням наметового містечка у центрі Києва. Активний учасник Помаранчевої Революції у листопаді — грудні 2004 року. Організатор 22 листопада 2004 року кампанії протестів, мітингів, пікетів, страйків та інших актів громадянської непокори в місті Коростень та на Майдані Незалежності. З 2009 року голова Коростенського осередку партії «Справедливість». З 2012 року Голова ради Коростенської ГО «Союз ветеранів ліквідації Чорнобильської катастрофи».

Виступає організатором розкриття злочинів та порушень чинного законодавства відповідно до ЗАКОНУ УКРАЇНИ «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», відстоює інтереси громадян, що постраждали від аварії на ЧАЕС, сприяє у виявленні зловживань керівниками МСЕКів, державних установ та підприємств. Учасник Революція Гідності з кінця листопада 2013 до 2 березня 2014 року включно. Під час Революції Гідності проявив громадянську мужність, патріотизм, рішуче відстоював конституційні засади демократії, права і свободи людини, проявив себе як активний благодійник, свою чітку громадську позицію проявив під час Революції гідності, захистник незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України.

З 2015 року Голова ради ГО «Союз ветеранів ліквідації Чорнобильської катастрофи» в Овручському районі, заступник голови Житомирської обласної ГО , “Союз ветеранів ВОВ”.