Володимир Ширма відвідав Житомирський Форум регіонального розвитку

Голова обласної ради Володимир Ширма та голова облдержадміністрації Ігор Гундич 20 жовтня відкрили перший Житомирський форум регіонального розвитку, метою якого є демонстрація та обговорення можливостей регіонального розвитку Житомирської області за рахунок внутрішніх та зовнішніх ресурсів.

Учасниками зібрання були також перший заступник голови обласної ради Сергій Крамаренко, депутати обласної ради Олександр Яковчук, Олег Пінський, Олександр Ніколайчук, директор Центру розвитку місцевого самоврядування» Василь Невмержицький, директор департаменту економічного розвитку, торгівлі та міжнародного співробітництва Олексій Шатило, менеджер Західного Хабу програми U-LEAD з Європою Анна Гайдучок, голови районних рад, керівники об’єднаних територіальних громад, депутати місцевих рад.

Відкриваючи форум, Володимир Ширма висловив надію, що такого роду заходи мають проводитись у кожній об’єднаній територіальній громаді задля покращення її економічного ресурсу та інвестиційної привабливості.

Окремо голова обласної ради зупинився на питання виборів в ОТГ, які відбудуться 29 жовтня та виборів як таких у цілому.

«Маємо чітко розуміти, що до 2020 року залишилось не так і багато часу, будуть вже загальні місцеві вибори і кожного з нас спитають – що ти зробив за цей період», – звернувся до присутніх Володимир Ширма.

Щодо виборчого законодавства, то голова облради стоїть на тій позиції, що його потрібно змінювати: «Це стосується як виборів до Верховної Ради України, так і місцевих виборів. Вибори проведені за законом 2015 року показали, що даний виборчий закон недопрацьовує. На прикладі Житомирської обласної ради це також видно. Три райони: Андрушівський, Брусилівський та Народицький не мають взагалі представництва у раді, а натомість Бердичівський район та місто мають 7 представників».

1aaforum2
1aaforum3
1aaforum4
1aaforum5

1aaforum6
1aaforum7
1aaforum8
1aaforum9

Прес-служба обласної ради