Захист Януковича затягує процес й намагається зірвати справу, – прокурор

Прокурор Головної військової прокуратури України Генеральної прокуратури України Руслан Кравченко, який представляє сторону обвинувачення в судовому процесі за обвинуваченням колишнього президента України Віктора Януковича в державній зраді, сподівається, що наступний захисник екс-президента буде компетентним. 

Про це Кравченко заявив журналістам після засідання Оболонського районного суду міста Києва, під час якого суд вирішив змінити захисника Януковича, повідомляє Сегодня.

“Ми сподіваємося, що центр безкоштовної допомоги вже, нарешті, дасть завтра кваліфікованого юриста і захисника, який буде здійснювати свої повноваження відповідно до законодавства України і виконувати дії, спрямовані тільки на захист свого підзахисного обвинуваченого Януковича”, – сказав Кравченко.

У той же час прокурор зазначив, що сторона обвинувачення не буде заперечувати про надання достатнього часу новому захисникові для ознайомлення з матеріалами справи. “Завтра ми сподіваємося, що захисник новий буде. І сторона обвинувачення не буде заперечувати про надання нового часу, достатнього часу для ознайомлення “, – зазначив прокурор.

“Попередня сторона захисту зробила все, щоб затягнути цей процес, а також зірвати цей процес”, – підкреслив Кравченко.

Як повідомляв на початку жовтня генпрокурор Юрій Луценко, слідство у всіх ключових фігурантів організованому злочинному угрупованні екс-президента Віктора Януковича в частині економічних справ завершено, і воно вже передано до суду.

Також недавно з’явилися висновки експертизи щодо висловлювань екс-гаранта під час президентства і за листом до президента РФ Володимира Путіна. Виявилося, що в його діях немає закликів до розв’язування війни.