Замороження активів Януковичів законне – суд ЄС

Суд Європейського союзу, розташований у Люксембурзі, виніс рішення за апеляційною скаргою колишнього президента України Віктора Януковича та його сина Олександра щодо санкцій, накладених на них в ЄС у 2015-2016 роках.

Про це пише “Європейська правда”, з посиланням на секретаріат суду.

Йдеться про позов родини Януковичів, яким вони оскаржували рішення Суду ЄС річної давнини. 

15 вересня Європейський суд загальної юрисдикції (General Court) виніс рішення по двох санкційних хвилях, запроваджених Радою ЄС проти екс-президента та його сина. Тоді в Люксембурзі “заднім числом” скасували санкції, датовані 2014 роком, однак підтвердили чинність новіших санкцій, що діють від 2015 року.

Віктор та Олександр Януковичі оскаржили торішнє рішення у Європейському суді (European Court of Justice), який розглядає апеляції щодо рішень, ухвалених першою інстанцією Суду ЄС.

Вища палата Суду ЄС повністю підтвердила початкове рішення, визнавши законним європейські санкції проти Януковичів у вигляді замороження активів

У винесеному 19 жовтня рішенні Європейського суду, зокрема, зазначається “побоювання Віктора Федоровича Януковича та Олександра Вікторовича Януковича щодо упередженості української судової системи не можуть поставити під сумнів обгрунтованість звинувачень проти них щодо дуже конкретних випадків розкрадання державних коштів“. 

Також суд вважає, що позивачі не надали жодних доказів, які могли би поставити під обгрунтованість звинувачень, винесених проти них в Україні.