Заступник житомирського губернатора їздив до Британії і тепер область підпише меморандум

У Житомирській області стартуватиме реформа закладів інституційного догляду за дітьми, яка має на меті покращити надання послуг і змінити систему інтернатних закладів.

Про це повідомив заступник голови облдержадміністрації Ярослав Лагута, який перебував з навчальним візитом у Великій Британії з метою вивчення досвіду в плануванні та впровадженні цієї реформи, пишуть у прес-службі адміністрації.

«16-20 жовтня разом з Уповноваженим Президента України з прав дитини, представниками міністерств за сприяння міжнародного благодійного фонду “Lumos Foundation” відвідали Лондон, де знайомилися з їхніми системами опіки, інклюзивного навчання. Вже на наступному тижні ми підпишемо меморандум про співпрацю з “Lumos Foundation”. Саме на Житомирщині розпочнеться впровадження реформи системи інституційного догляду за дітьми, до кінця місяця пройдуть перші тренінги з її реалізації», – розповів Ярослав Лагута.

Lumos – це міжнародна неурядова організація, яка прагне покласти край інституалізації дітей по всьому світові. Вона працює над тим, щоб трансформувати системи освіти, охорони здоров’я та соціальних послуг для дітей та їхніх сімей, і допомагає дітям переходити від інституційної до сімейних форм опіки.