Зекономлені 2-3 млн грн через Прозоро – це зовсім малі гроші – директор департаменту Житомирської ОДА

За січень – серпень 2017 року через Прозоро підпрємствам та організаціям, які працюють у сфері соцзахисту,  вдалося зекономити 2-3 мільйона гривень. Але це мала зекономлена сума, і вона не відповідає  потенціалу області.

Про це під час колегії департаменту праці та соціального захисту населення облдержадміністрації заявив директор Департаменту економічного розвитку, торгівлі та міжнародного співробітництва Житомирської ОДА Олексій Шатило.

За його словами, є кілька підприємств, активних організацій, які систему не застосовують взагалі: “За червень 2017 року – на 434 тис грн закуплено, без погодження департаменту економічного розвитку, без системи Прозоро в одній з установ нашої сфери. Це і Тетерівський будинок інтернат, і Романівський. Сотні тисяч гривень – без Прозоро. Не даєте можливості людям конкурувати, немає ефективного використання. 58 звітів – Житомирський геріатричний пансіонат, жодного на Прозоро, іноді вказані суми, які не відповідають дійсності”.

Представники комунальних установ поскаржились, що ціни коливаються: “Я представник інтернату, я розумію своїх колег. Проблема: овочі і фрукти. Ціни постійно ростуть. Поки йде тендер – ціни коливаються. Може створити якесь КП чи граничний рівень цін”.

На що Олексій Шатило відповів: ” В межах 3 тис грн 300 кг цибулі можна купити, і яблука і все інше. Більше 3 тисяч через Прозоро, все”.

Учора в Житомирській ОДА повідомляли, що Житомирщина щомісяця  економить 2-3 мільйони гривень завдяки системі Прозоро.