​Борислав Розенблат піднявся у рейтингу депутатів, які підтримують реформаторські закони

Незалежна аналітична платформа VoxUkraine дослідила внесок 422 народних обранців у підтримку реформ. У цьому рейтингу народний депутат України від Житомира Борислав Розенблат посідає 11 місце. Раніше було – 15.

«Я підтримую ті законопроекти, які можуть якісно змінити нашу державу та сприятимуть розвитку суспільства. Проте, найважливіше, аби ці закони запрацювали. Адже сьогодні перед нами стоїть подвійне завдання – вберегти державу і реформувати старі системи», – розповів народний депутат Борислав Розенблат .

Експерти розраховували, як змінювався індекс підтримки реформ нардепів з початку їх роботи у Раді 8-го скликання, а також їх внесок у 10 напрямів реформ.

Борислав Розенблат активно підтримує законопроекти, що стосуються децентралізації, банківського сектору, регулювання бізнесу, енергетики та боротьби з корупцією.

«Приємно, що експерти такого рівня відзначили мою роботу у Верховній Раді», – зазначив Борислав Розенблат.

Для розрахунку індексу підтримки реформ (ІПР) використовувались закони з Індексу моніторингу реформ iMoRe — аналітичного інструменту, який надає кількісну оцінку прогресу економічних реформ в Україні.

Що два тижні понад 40 незалежних експертів визначають, які прийняті нормативні акти є реформаторськими (або антиреформаторськими), та оцінюють їх за шкалою від -5 до +5. (Один закон може бути оцінений за декількома напрямами реформ, наприклад, одночасно сприяти зниженню корупції та покращувати бюджетну дисципліну).

Протягом роботи парламенту за перші шість сесій експерти iMoRe оцінили понад 700 нормативних актів, у тому числі 238 законів, ухвалених Верховною Радою та підписаних Президентом.