До військової прокуратури Житомирського гарнізону добровільно прийшли військові дезертири

До військових прокуратур Київського, Дарницького, Полтавського, Житомирського, Деснянського гарнізонів військової прокуратури Центрального регіону України, протягом тижня, у добровільному порядку звернулося шість військовослужбовців з поясненням причин самовільного залишення військових частин або несвоєчасного прибуття до місць несення військової служби.

Про це повідомляють у прес-службі військової прокуратури.

У кожному конкретному випадку до уваги приймалися всі причини і умови, що фактично сприяли скоєнню військовослужбовцем правопорушення, включаючи збіг сімейних обставин, наявність позастатутних відносин, тощо. 

“Прибуття до органів військової прокуратури або правоохоронних органів із зізнанням, щире каяття, усвідомлення та активне сприяння розкриттю зазначеного вважається обставинами, які пом’якшують покарання і враховуються відповідно до ст. 66 Кримінального кодексу України”, -йдеться в повідомленні.

Зазначається, що за відсутності фактів вчинення інших правопорушень або тяжких наслідків скоєного, у ході досудового слідства запобіжні заходи, пов’язані з обмеженням свободи не застосовуються.