EFI JETRION буде продавати XEIKON

У рамках минулої телеконференції, присвяченій фінансовим результатам діяльності, виконавчий директор американської корпорації Electronics for Imaging (EFI) Гай Гехт зазначив, що на тлі  очікувань щодо виручки (за 9 місяців компанія заробила $724,1 млн, що на 0,2% менше ніж роком раніше), компанія планує перерозподілити пріоритети. В результаті цього може постраждати напрямок з виробництва струменевих машин Jetrion, призначених для друку етикетки.

«Щоб прискорити зростання ми перенаправляємо наш бюджет і таланти в сторону максимальних можливостей, які ми бачимо в сегменті текстилю та упаковки”, – прокоментував Гай Гехт. Наслідком цього може стати видділеня виробництва Jetrion у самостійний бізнес. При цьому EFI намір зберегти за собою інтелектуальну власність і чорнило.HQ Print – надежная цифровая типография.

Гехт пояснив, що в порівнянні з іншими ринками, де застосовується струменевий друк, ринок виробництва етикетки насичений виробниками, а етикетка – технічно найпростіший продукт для цього способу друку.

EFI офіційно оголосила про укладення ексклюзивного партнерської угоди з бельгійською компанією Xeikon (підрозділ Flint Group), в рамках якого остання буде продавати і здійснювати сервісне обслуговування струменевих машин Jetrion по всьому світу.

Нагадаємо, що Xeikon має власну лійнеку тонерних і струменевих машин, призначених для друку етикетки і упаковки. В активі компанії – більше 500 інстальованих машин такого класу по всьому світу (дані Xeikon).

окрім того, бельгійська компанія Xeikon оголосила про закриття програми Trillium, в рамках якої велася розробка цифрової друкарської машини з рідким тонером. Нагадаємо, що перша технологічна демонстрація пройшла на виставці drupa 2016, де показали прототип машини Trillium One.

“Змінюється ринкова динаміка, але в більшій мірі – технічні складності, пов’язані з розробкою машини з рідким тонером, зокрема, із забезпеченням тривалого часу її безвідмовної роботи (press uptime – оед.) привели нас до цього непростого рішення”, – додав він.