Eve V готуються до битви з Surface Pro

Кампанія зі збору коштів на амбітний «2-в-1» Eve V фінської компанії Eve Tech стала однією з найуспішніших в рамках краудфандінгового майданчика Indiegogo: при мінімально необхідних $ 75 тис. потенційний конкурент Microsoft Surface Pro зібрав понад $ 1,4 млн.

Продукт серйозно затримався на шляху до своїх перших власників, але за рахунок великої кількості замовлень став дешевшеим для роздрібу. Так, модель початкового рівня на базі Core m3-7Y30 буде пропонуватися за $ 799 замість спочатку запланованих $ 999, Eve V на Core i5 – від $ 969 за одиницю (проти $ 1489), а Eve V на Core i7 – від $ 1399. (проти $ 2169).

Eve V є спробою загострити конкуренцію на ринку пристроїв «2-в-1» класу high-end, де виробники намагаються урвати куш побільше замість того, щоб мотивувати власників звичайних планшетів і ноутбуків до переходу на гібриди. Базова версія продукту Eve Tech, на відміну від Surface Pro з тим же цінником ($ 799), має вдвічі більше оперативної пам’яті, оснащена 12,3-дюймової IGZO-матрицею з вельми привабливими характеристиками, швидкісним портом Thunderbolt 3 (підзарядка, обмін даними, інтерфейс DisplayPort 1.2) і за замовчуванням поставляється з клавіатурою і стилусом. 

Варіанти на основі Core i5-7Y54 і Core i7-7Y75 також не дуже дорогі для свого форм-фактора, правда, варто врахувати, що відповідні «2-в-1» від Microsoft використовують більш продуктивні процесори Core i5-7300U і Core i7- 7660U. У той же час в Eve V зроблена ставка на обсяг оперативної пам’яті і SSD-накопичувачів.

В ноутбуках часто бывает, что выходит из строя видеокарта. Но это не проблема. Узнайте стоимость замены видеокарты на notebookoff.net.