На Сході країни загинуло п’ять українських військових

За минулу добу, 23 листопада, у зоні проведення АТО було зафіксована сім порушень режиму припинення вогню з боку терористів по всій лінії зіткнення, зокрема і одне бойове зіткнення, унаслідок чого п’ять українських військових загинуло, ще чотири – отримали поранення. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

За інформацією, один поранений український військовий знаходиться у важкому стані, троє – у задовільному.

Зазначається, що майже в кожному випадку військовослужбовці Збройних Сил України відповідали противнику прицільним вогнем.

“Втрати ворога за цю добу (23 листопада –Ред.) 17 чоловік: 8 – загиблих і 9 – поранених”, – йдеться в повідомленні.

Протягом доби на Луганському напрямку найгарячіше було на підступах до Кримського. Там відбулося бойове зіткнення, яке тривало близько восьми годин. Українськими бійцями було знищено чотирьох окупантів, ще п’ятьох – поранено. Загинули і чотири бійці АТО, ще двоє були поранено. 

Окрім того, російсько-терористичні війська обстрілювали оборонні укріплення сил АТО біля Кримського із 82-мм мінометів, та легкого піхотного озброєння. Зі стрілецької зброї та великокаліберних кулеметів противник турбував оборонців Новоолександрівки, а на Світлодарській дузі під гранатометний вогонь потрапили захисники Луганського.

На Донецькому напрямку найгарячіше було на Приазов’ї. Там російські найманці випустили більше двох десятків мін різних калібрів. Озброєння БМП, гранатомети і стрілецьку зброю вони застосували поблизу Павлополя, а біля Водяного незаконні збройні формування вели вогонь із гранатометів і великокаліберних кулеметів.