На Закарпатті – спецоперація з броньовиками й авіацією з відновлення законності на державному кордоні з Угорщиною

Державна прикордонна служба України спільно з підрозділами СБУ та військовою прокуратурою проводить масштабну операцію на Закарпатті.

Основна мета – нанесення удару по організаторам незаконної діяльності на державному кордоні України. До операції залучена прикордонна техніка, у тому числі броньована, та прикордонна авіація.

На цей час, за повідомленням сайту ДПСУ, обшуки тривають в десятках приміщень, зокрема приватних осіб, які причетні до протиправної діяльності.

Про результати цієї спільної операції буде повідомлено додатково.

Як повідомляє Українська правда, слідчі дії наразі тривають – силовики затримали та оголосили підозру керівнику Берегівського районного відділу Головного управління Держгеокадастру у Закарпатській області.

Водночас близько 7 ранку до санаторію “Карпати”, що під Мукачевом, увірвалися спецпризначенці у камуфляжі та зброєю, які затримали одного з відпочиваючих.

“Ним є Горват Аттіла, більш відомий за прізвиськом “Докі”. Саме він є організатором так званого “приватного кордону” на Закарпатті вздовж лінії кордону з Угорщиною, кудою контрабандою переправлялося усе на світі – від цигарок до наркотиків”, – пише видання Мукачево.нет.

“Крім того, наразі у рідному селі контрабандиста – Велика Бийгань – йдуть слідчі дії та обшуки. За попередньою інформацією, вилучено велику кількість наркотиків”, – повідомило видання.