Обираємо печі-каміни для дачі чи будинку

Кожен власник заміської нерухомості обов’язково зіткнеться з питанням як вибрати піч-камін для дачі? 

В даний час піч-камін для дачі знайти не складе особливих труднощів, благо вибір зараз величезний – https://www.vash-komyn.com/19-peci/34-peci-plamen/.  Виключно практичним вибором буде установка опалювального котла, але для атмосфери затишку просто необхідні печі-каміни для дачі на дровах. А в цьому випадку можна зіткнутися з не простим вибором: 

Традиційні каміни. Вони можуть отопити як частину будинку так і весь, але для цього необхідні значні вкладення. 

Декоративні біокаміни. Ці не потребують навіть димохода, але виконують тільки лише декоративні функції. 

Газові або електрокаміни, використовуються там де надійно підведені джерела живлення.

Дров’яні печі-каміни для дачі є воістину популярними пристроями, застосовуваними в якості джерела тепла. Такі опалювальні конструкції можуть бути з відкритою або закритою топкою, виготовлятися з чавуну або сталі, а також мати водяний контур або систему повітропроводів. 

Як вибрати піч камін для дачі? 

Вибираючи піч-камін для дачного будинку, головне розрахувати необхідну потужність. На 10 квадратних метрів, потрібно 1 кВт теплової енергії. Але даний розрахунок досить приблизний, необхідно враховувати перебирання і конфігурацію приміщення, тому краще додати близько 30% до розрахункової потужності. 

Дров’яні печі-каміни для дачі 

Вибираючи дачні печі-каміни необхідно звертати увагу і на додаткові функції конструкції. Досить часто така конструкція обладнується ручною плитою чи духовкою. 

Не менш важливим є і матеріал конструкції: чавунна піч-камін для дачі здатна довше зберігати тепло, але вона досить масивна. Сталеві печі на порядок легші, але швидко нагріваючись так само швидко і остигають.