Потрібно одностайно дати “по руках” сепаратистам, – свободівець Кізін про справу Муравицького

Свободівець Сидір Кізін прокоментував Репортеру справу прокремлівського блогера Василя Муравицького.

За його словами, добре, що СБУ довело справу до суду, адже сепаратизму не місце на Житомирщині.

“Я радий, що СБУ нарешті довело цю справу до суду, адже неможна аби сепаратизм і “русский мир” піднімали голову на Житомирщині. Жителі Донецька та Луганська відчули їх вплив сповна. Саме тому ми маємо “дати по руках” сепаратистам і всіляким об’єднанням захисників, які утворились, надиво, навколо Муравицького. Рішення має бути законним і гадаю, справу доведуть до кінця”, – сказав Кізін.

Нагадаємо, продовження справи розглядатимуть сьогодні у Корольовському суді Житомира.

Нагадаємо, за інформацією прес-служби СБУ, правоохоронці встановили, що у своїх матеріалах блогер обґрунтовував законність зміни меж території і державного кордону України, «справедливість» анексії Криму Росією, створення терористичних псевдодержавних утворень на сході України, аргументував необхідність незаконного приєднання окремих регіонів нашої держави до інших країн, поширював інформацію щодо збору коштів та матеріального забезпечення так званих «ополченців Донбасу».

Співробітники спецслужби затримали блогера у серпні поточного року. Під час санкціонованих обшуків за місцем реєстрації і проживання зловмисника вилучили комп’ютерну техніку з доказами підготовки блогером маніпулятивних публікацій та електронне листування з російськими кураторами, оригінали та копії укладених із державними інформаційними агентствами РФ угод на підготовку замовних антиукраїнських матеріалів.