Прикордонники впіймали двох українців, які намагались провести через кордон громадянина Росії – уродженця Житомирської області

Учора прикордонники Чернігівського загону неподалік державного кордону затримали двох наших співвітчизників та громадянина Росії. Про це повідомляють в ДПС.

Двох осіб прикордонники виявили за наданою інформацією місцевими жителями, які помітили невідомих в районі населеного пункту Карповичі Новгород-Сіверського району. 

Також було затримано ще одного чоловіка, який виявився громадянином Росії. У ході їх опитування прикордонники встановили, що двоє українців прийшли до кордону зустріти громадянина Росії для подальшого супроводження в Україну.

Правопорушників було доставлено до прикордонного підрозділу для встановлення всіх обставин подорожі. 

При цьому, як пізніше розповів помічник голови Держприкордонслужби Олег Слободян у ефірі телеканалу “112. Україна”, що росіянин насправді є уродженцем України та сам попросив своїх знайомих допомогти йому перетнути кордон нелегальним шляхом.

“Цей громадянин насправді є уродженцем Житомирської області, він тривалий час працював у Росії у Тюмені й боявся повертатися до України легальним шляхом, тому що був його було залякано, в тому числі і російською пропагандою, тому чоловік попросив своїх знайомих, які проживають поблизу кордону, щоб вони надали йому допомогу саме у переході кордону нелегально”. – зазначив помічник очільника ДПСУ.

За незаконне перетинання державного кордону України на громадянина Росії правоохоронцями складено процесуальні документи, які передані до суду.