Путін має на меті підірвати всю Східну Європу – конгресмен США

Президент Російської Федерації Владімір Путін має на меті підірвати всю Східну Європу, включно із союзниками США по НАТО. Про це заявив конгресмен від штату Оклахома Стів Рассел під час інтерв’ю на телепрограмі The Oklahoman, пише Тиждень.

“Путін зараз зосереджений на тому, щоб підірвати регіон Східної Європи, в тому числі союзників по НАТО”, – зазначив він, додавши, що нещодавно повернувся з європейського турне, під час якого відвідав, за його словами, Румунію, Молдову і Україну.

“Я дуже занепокоєний ситуацією з безпекою в Східній Україні”, – наголосив Рассел.

При цьому конгресмен, відповідаючи на запитання щодо ситуації в Україні, підкреслив, що “це – унікальна й самодостатня країна, яка має багато ресурсів, але зараз вона вимушена протистояти російській агресії”.

“Росія незаконно відрізала частини їхньої території – Крим, Донбаський регіон, розташований на сході України, де вони (росіяни – ред.) взагалі очолили так званих “сепаратистів”, які не є такими. Зрозуміло, що росіяни керують ними, навіть до найменшого підрозділу, та постачають їм озброєння”, – підкреслив Рассел.