Резонансне вбивство під Житомиром: суддя Грубіян прокоментував своє рішення відпустити підозрюваного. Фото

Суддя Житомирського районного суду Євген Грубіян сьогодні зустрівся із журналістами аби прокоментувати вчорашнє своє рішення щодо визнання невинним Володимира Довгалюка, якого звинувачували у вбивстві Олександра Жадька в Зарічанах у 2014 році.

На зустріч прийшли також представники житомирського “Автомайдану”.

За словами судді, він вважає рішення справедливим.

 “Ми досить довгий час розглядали цю справу. Я вважаю, ми все розглянули, всі можливості використали. Ми питали вчора чи є доповнення по справі – їх не було. Ми розглядаємо в межах тих доказів, які є”, – сказав Грубіян.

На запитання журналістів, чи давали судді оцінку якості роботи правоохоронців, Грубіян відповів: “Запитання не до мене, я не можу оцінювати роботу правоохоронних органів. Це запитання не до нас”.

На запитання автомайданівця Єщенко про те, що якість матеріалів таки оцінює суд, Грубіян зазначив: “Ми не можемо ставити оцінки”.

По суті справи суддя відповідей не дав, але зазначив, що такі прес-конференції тепер будуть постійно.

Після прес-конференції мама і дочка вбитого прокоментували зустріч: “Нащо ця конференція. На питання він не відповів.” Дочка: “Батько на це не заслуговує, пустити все на самотік. Докази є, відео є, чому це все не взяли до уваги? Будемо добиватися справедливості, буде апеляція”.

Нагадаємо, як повідомляли місцеві видання, в 2014 році Олександра Жадька було жорстоко вбито в селі Зарічани Житомирського району: тіло 43-річного Олександра знайшли з десятком ножових поранень. Тим часом обвинувачений Довгалюк В. знаходиться на волі: суддя Корольовського районного суду Олена Рожкова відпустила його під заставу у 200 тис. грн. 

У вересні 2015 року відеодокази по справі вбивства Жадька суд відправив на експертизу в державну установу. Наприкінці минулого року на черговому розгляді справи допитали експертів, які досліджували записи з камер відеоспостереження, на яких зафіксовано вбивцю. У лютому 2016 року Житомирський районний суд призначив третю експертизу відеодоказів по справі вбивства Олександра Жадька. 20 січня 2017 року судовий експерт підтвердив, що на відео у матеріалах справи зображений обвинувачений.