СБУ заборонила в’їзд пропагандисту російських “РИА Новости”, який у статті про прокремлівського блогера написав брехню про житомирських журналістів

Журналіста “РИА Новини” Захара Віноградова, що їхав до Києва,  зняли з поїзда. Служба безпеки України заборонила йому в’їзд до країни терміном на п’ять років. Про це видання написало учора.

За словами Віноградова, який працює оглядачем в редакції сайту російського видання, його в 6 ранку висадили з поїзда Москва – Одеса в Конотопі під час перевірки документів: “Це зробила прикордонна служба України. Зараз, як повідомили, мені на п’ять років заборонений в’їзд на Україну. Це рішення СБУ”.

На сайті СБУ поки відповідної інформації немає.

До речі, Віноградов активно висвітлював судовий процес над житомирським блогером Василем Муравицьким, якого звинувачують у держзраді.

Нещодавно у своїй статті він пов’язав справу Муравицького із ніби помстою влади за розслідування останнього теми “бурштинової мафії”. Матеріалів, правда, ніде немає.

У статті він використав фотографію із соцмереж житомирських журналістів, підписавши її словами:  “святкують” початок процесу над Муравицьким”. Хоча насправді фото із Дня народження редактора Репортера Сергія Фещенка, яке взагалі зроблене до початку суду.

Російські ЗМІ знову заговорили про “переслідування” їхніх журналістів (серед яких і Муравицький). Але чи можна після такого їх називати, взагалі, журналістами?