Samsung Galaxy S9 і S9 + покажуть на CES 2018: нові подробиці

Останнім часом смартфони Samsung Galaxy S9 все частіше стають темою для обговорення. 

Нагадаємо, нещодавно в Мережі з’явилася інформація, що корейська компанія планує серйозніше розділити дві моделі, зберігши при цьому дизайн попередників. А ще й чорна п’ятниця – смартфони ропродаються за копійки. 

Підтверджує це сьогодні VentureBeat, за яким стоїть @evleaks. Згідно з цими даними, Galaxy S9 + отримає подвійну камеру (тоді як Galaxy S9 залишиться з одинарним модулем), 6 Гб оперативної пам’яті (проти 4 ГБ у молодшого брата) і 6,2″ «нескінченний» дисплей (у Galaxy S9, як і в цьому році , буде 5,8″ панель). 

Обидва смартфони отримають чіпсет Snapdragon 845 або Exynos 9810 (в залежності від регіону), 64-ГБ внутрішній накопичувач з можливістю розширення картами microSD, вертикально розташований сканер відбитків пальців і, що найголовніше, стереодинаміки AKG (при цьому аудіороз’єм 3,5 мм нікуди не дінеться). Нарешті, Samsung планує показати нову версію DeX, з якої смартфон можна буде використовуватися в якості тачпада або віртуальної клавіатури.

VentureBeat, посилаючись на джерела, знайомі з планами Samsung, стверджує, що Galaxy S9 і Galaxy S9 + покажуть на виставці CES2018, яка пройде в Лас-Вегасі з 9 по 12 січня, але в якому обсязі буде подана інформація, поки неясно, оскільки повноцінний «лаунч івент» запланований на березень.

Нагадаємо, Galaxy S8 і Galaxy S8 + були представлені 29 березня, але в лютому смартфони були показані журналістам за закритими дверима MWC 2018. Очевидно, в такий спосіб компанія вчинить і в цьому році. Якщо ж на січень заплановано повноцінний анонс, в грудні про це буде оголошено офіційно. 

Як повідомлялось, Samsung на початку майбутнього року представить нове флагманське сімейство Galaxy S9, відоме під кодовим ім’ям Project Star. З цим ім’ям пов’язані чутки про різниі камери Galaxy S9 і Galaxy S9 +, але як написано вище, Star-1 і Star-2 є циклом «так» (за аналогією з процесорами Intel, де покоління «тик» приносить новий технопроцесс на стару архітектуру, а «так» – нову архітектуру на наявний технопроцесс). У випадку з Samsung, «тик» ознаменувався редізайном, а «так» стане технічним апгрейдом.