Сесія Житомирської міської ради завершилась. Підсумки від Репортера

Без категорії

28 сесія Житомирської міської ради завершилась.

Депутати розглянули близько 50-и питань.

Зранку було “гаряче” – приходив місцевий “Айдар”.  Знову вимагали відміни рішення надання земельної ділянки ЖБК “Полісся-2016”. Вибивали мікрофон у мера. Була перерва і сесія знову затягнулася. Питання не розглянули сьогодні – перенесли на наступну сесію.

Звітував Сергій Гаращук, директор департаменту бюджету та фінансів міської ради. Зазначив, наприкінці року в житомирському бюджеті утворилась величезна “діра” у 88 млн грн. Хто ж винен, так і не з’ясували. Але факт, що у цьому році і в наступному – це стане серйозним випробовуванням для місцевої влади. 

При цьому, депутати розподілили субвенції: надання пільг та житлових субсидій населенню на оплату електроенергії, природного газу, послуг тепло, водопостачання і водовідведення -15 млн 734 тис грн; виплату грошової компенсації за житло для сімей загиблих осіб, а також для осіб з інвалідністю І-ІІ групи учасників АТО – 2 млн 072 тис 784 тис грн. Зменшили видатки  на придбання електричних міських автобусів – до 10 млн грн. Виділили на придбання матеріалів, спецчастин контактної і кабельної мережі для реконструкції тролейбусної лінії по вул. Промисловій- 4 млн 100, 0 тис грн. Також  15  млн грн дали ТТУ – для виплати заробітної плати працівникам, сплати податків і зборів на заробітну плату та оплату електроенергії.

Окрім цього, очікуваною подією цієї сесії було звільнення двох заступників міського голови. І якщо Дмитра Ткачука доля “поки” ( під час сесії такою була репліка Сухомлина) оминула, то Олександр Фещенко пішов – за 28 голосів.

На його місце призначили Сергія Кондратюка – екс-чиновника управління ЖКГ міської ради.

Наступна сесія буде, ймовірно, числа 23-го. Тому, розслаблятись усім не варто, адже багато питань залишились ще “відкритими”.

Назарій Томчук